2BS foorumil olid läbivateks teemadeks Ukraina kriis ja Afganistani õppetunnid

29-31. mail Montenegros toimunud 2BS (to be secure) foorumil arutati nii NATO võimalikku laienemist, terrorismivastase sõja mõju maailmale, Afganistani võimalikke arenguteid pärast 2014. aastat kui ka küberjulgeolekut. Konverentsi läbivaks teemaks oli sealjuures Ukraina kriisi mõju rahvusvahelisele julgeolekule.

Foorumi avasid Montenegro president hr. Filip Vujanovic, USA suursaadik pr Sue K. Brown ning dr. Savo Kentera, Montenegro NATO ühingu president. Esinejate hulgas olid veel NATO peasekretäri asetäitja avaliku diplomaatia alal, pr. Kolinda Grabar-Kitarovic, kindral John Allen, Ukraina end välisminister suursaadik Volodymyr Ogrysko ning mitmed akadeemikud, ajakirjanikud ja kõrged ametnikud ja poliitikud kogu maailmast.

Konverentsi programm asub aadressil http://www.2bs.me

Eesti NATO Ühingust osalesid konverentsil Ühingu juhataja Krista Mulenok ja projektijuht Ursula Pensa. Konverentsile eelnes NATO Ühingute katusorganisatsiooni ATA iga-aastane koosolek.

29-31. mail Montenegros toimunud 2BS (to be secure) foorumil arutati nii NATO võimalikku laienemist, terrorismivastase sõja mõju maailmale, Afganistani võimalikke arenguteid pärast 2014. aastat kui ka küberjulgeolekut. Konverentsi läbivaks teemaks oli sealjuures Ukraina kriisi mõju rahvusvahelisele julgeolekule.

Foorumi avasid Montenegro president hr. Filip Vujanovic, USA suursaadik pr Sue K. Brown ning dr. Savo Kentera, Montenegro NATO ühingu president. Esinejate hulgas olid veel NATO peasekretäri asetäitja avaliku diplomaatia alal, pr. Kolinda Grabar-Kitarovic, kindral John Allen, Ukraina end välisminister suursaadik Volodymyr Ogrysko ning mitmed akadeemikud, ajakirjanikud ja kõrged ametnikud ja poliitikud kogu maailmast.

Konverentsi programm asub aadressil http://www.2bs.me

Eesti NATO Ühingust osalesid konverentsil Ühingu juhataja Krista Mulenok ja projektijuht Ursula Pensa. Konverentsile eelnes NATO Ühingute katusorganisatsiooni ATA iga-aastane koosolek.