27. jaanuaril 2014 korraldas Eesti NATO Ühing koostöös Eesti Juudi Kogukonna ja Haridus- ja Teadusministeeriumige Holokausti ohvrite mälestuspäeva puhul konverentsi pealkirjaga “Minevikust tulevikku – ühe kogukonna lugu”

Konverentsi päev algas külastusega Kloogale Holokausti ohvrite memoriaali juurde kus peeti mälestustsermoonia. Mälestustseremoonial kõnelesid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, juudi kogukonna esinaine Alla Jakobson, diplomaatilise korpuse vanem, Iirimaa suursaadik Peter McIvor ning Iisraeli Helsingi saatkonna asejuht Arezoo Hersel. Palve pidas pearabi Shmuel Kot. Pärast tseremooniat oli võimalik tutvuda Eesti Ajaloomuuseumi poolt rajatud ning eelmisel sügisel avatud memoriaaliga. Teise Maailmasõja ajal asus Kloogal koonduslaager, kus 19-22.09.1944 hukati umbes 2000 vangi.

#EATA

Konverentsi päev algas külastusega Kloogale Holokausti ohvrite memoriaali juurde kus peeti mälestustsermoonia. Mälestustseremoonial kõnelesid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, juudi kogukonna esinaine Alla Jakobson, diplomaatilise korpuse vanem, Iirimaa suursaadik Peter McIvor ning Iisraeli Helsingi saatkonna asejuht Arezoo Hersel. Palve pidas pearabi Shmuel Kot. Pärast tseremooniat oli võimalik tutvuda Eesti Ajaloomuuseumi poolt rajatud ning eelmisel sügisel avatud memoriaaliga. Teise Maailmasõja ajal asus Kloogal koonduslaager, kus 19-22.09.1944 hukati umbes 2000 vangi.

#EATA