NATO korraldab Eestis rahvusvahelise Afganistani ekspert-foorumi

NATO valis oma iga-aastase rahvusvahelise Afganistani-teemalise foorumi toimumiskohaks tänavu Eesti, Kesk-Aasia eksperte ja üliõpilasi koondav konverents toimub järgmisel nädalal, 13. – 16. detsembrini Tallinnas.

Picture 2NATO valis oma iga-aastase rahvusvahelise Afganistani-teemalise foorumi toimumiskohaks tänavu Eesti, Kesk-Aasia eksperte ja üliõpilasi koondav konverents toimub järgmisel nädalal, 13. – 16. detsembrini Tallinnas.

Nordic Hotel Forumis toimuvale viiepäevasele üritusteseeriale saabub lisaks Eesti noortele arvamusliidritele ligi 60 Afganistani, Pakistani ja kahekümne teise riigi magistranti ning eksperti.

Afganistani üliõpilaste foorumi kohalik korraldaja, Eesti NATO Ühingu juhataja Victoria Punga sõnul on tänavuse sündmuse üks olulisemaid teemasid NATO ja sealhulgas ka Eesti vägede väljaviimine, edaspidine tsiviilabi korraldamine ning militaarkoostöö.

Peale NATO temaatika ja julgeolukorraga tutvumist külastavad osalejad Demokeskust, kus tutvutakse Eesti IT-arenduse uusimate saavutustega, ajaloomuuseumi ja teisi institutsioone. “Omalt poolt saabub Afganistanist eestlastele eksootilist elamust pakkuma riigi esimene rokkbänd Kabul Dreams, mis esineb neljapäeva õhtul klubis Prive,” rääkis Victoria Punga.

Eesti NATO Ühingu eesmärk on NATO ja riigikaitse tutvustamine Eesti avalikkusele ning demokraatia edendamine. Ühing teeb koostööd teiste sarnaste kodanikualgatusel põhinevate organisatsioonidega nii NATO- kui ka partnerriikides, olles ülemaailmse NATO Ühingute katuseorganisatsiooni liige.

Lisainfo:

Victoria Punga

Eesti NATO Ühingu juhataja

Mob: 5342 5127

E-mail: victoria@eata.ee

www.eata.ee