Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase loeng 16. mail kell 12

Eesti NATO Ühingul on hea meel teatada, esmaspäeval, 16. mail kell 12.00 toimub TTÜ (Ehitajate tee 5) aula taguses auditooriumis (I-202) Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase loeng “Euroopa Liit ja Transport”.

eatalogo2Eesti NATO Ühingul on hea meel teatada, esmaspäeval, 16. mail kell 12.00 toimub TTÜ (Ehitajate tee 5) aula taguses auditooriumis (I-202) Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase loeng “Euroopa Liit ja Transport”.

Juttu tuleb Euroopa transpordiväljakutsest ja -arengust ning transpordi rollist majanduses ja ühiskonnas üldse.

Kõik huvilised on oodatud!

Lisainfo: Victoria Punga, Eesti NATO Ühingu juhataja, 53425127, victoria@eata.ee

Taustaks: Märtsi lõpus võttis Euroopa Komisjon vastu ulatusliku strateegia “Transport 2050” turvalise ja konkurentsivõimelise transpordisüsteemi loomiseks, mis aitab suurendada liikuvust, kõrvaldada peamised takistused võtmetähtsusega valdkondades ning hoogustada majanduskasvu ja suurendada tööhõivet.

Euroopa Komisjoni “Transport 2050” peamised eesmärgid aastaks 2050:

– lõpetada tavakütusega autode kasutamine linnades;
– kasutada lennunduses 40% ulatuses vähese CO2-heitega keskkonnasäästlikke kütuseid;
– vähendada meretranspordi heidet vähemalt 40%;
– minna linnadevahelisel reisijate- ja kaubaveol keskmise pikkusega vahemaa puhul 50% ulatuses maanteetranspordilt üle raudtee- ja veetranspordile.