“Välismääraja” 2. mail: “Miks Gordon Brown inimestele ei meeldi?”

Tänases “Välismäärajas” võeti vaatluse alla lähenevad valimised Suurbritannias ja võimalikud arengud. Saatekülalisd püüdsid ennustada valimistulemusi ja tõenäoliseid koalitsioone. Samuti juureldi Suurbritannias kasutusel oleva majoritaarse valimissüsteemi üle.

Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus
Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus

Tänases “Välismäärajas” võeti vaatluse alla lähenevad valimised Suurbritannias ja võimalikud arengud. Saatekülalisd püüdsid ennustada valimistulemusi ja tõenäoliseid koalitsioone. Samuti juureldi Suurbritannias kasutusel oleva majoritaarse valimissüsteemi üle.

Arutleti suuremate parteide, leiboristide, konservatiivide ja liberaademokraatide ja nende liidrite üle. Leiti, et leiboristide ja konservatiivide populaarsus rahva silmis on omavahel tihedalt seotud ja võib olla intriigide allikaks.

Saadet juhtis Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juhataja Kadri Liik. Külalistena olid Riigikogu liige Sven Mikser ja Euroopa Komisjoni ametnik Erkki Bahovski.

2. mai „Välismäärajat” saab kuulata Kuku raadio taskuhäälingu lehelt.

“Välismääraja” on Kuku raadio eetris pühapäeviti kell 11:00-12:00; kordusena kell 17:00-18:00 ja teisipäeviti kell 22:00-23:00.

Kokkuvõtte saatest tegi Eesti NATO Ühing