NATO Ühingu vabatahtlikud tutvusid Brüsselis EL-i ja NATO struktuuridega

Aprilli lõpus Tallinnas toimunud NATO välisministrite mitteametlikul kohtumisel abistas peakorraldajaid 38 vabatahtlikku tudengit, kelle Eesti NATO Ühing oli spetsiaalselt selle sündmuse jaoks välja valinud ja koolitanud.

Ühingu vabatahtlikud Euroopa ParlamendisAprilli lõpus Tallinnas toimunud NATO välisministrite mitteametlikul kohtumisel abistas peakorraldajaid 38 vabatahtlikku tudengit, kelle Eesti NATO Ühing oli spetsiaalselt selle sündmuse jaoks välja valinud ja koolitanud.

6. ja 7. mail korraldas Ühing vabatahtlikele preemiareisi Brüsselisse, mille käigus külastati Euroopa Liidu ja NATO tähtsamaid institutsioone.

Kümme vabatahtlikku kohtusid Euroopa Eesti Esinduses poliitikaeksperdi Sander Soonega. Euroopa Parlamendis vestlesid vabatahtlikud Siiri Oviiriga, kes andis potentsiaalsetele parlamendisaadikutele ntulevikuks nõu: “Ärge olge arvamuse järgijad, olge arvamuse kujundajad!”. Veel kohtusid vabatahtlikud Euroopa Komisjonis vabatahtlikud transpordivoliniku Siim Kallase nõuniku Margus Rahuojaga.

Reedel, 7. mail võeti grupp vastu NATO peakorteris, kus noortele tehti põhjalik ülevaade hetkel NATO jaoks tähtsamatest arengutest. Eesti esinduses NATO juures vesteldi kaitsenõuniku Christian-Marc Lifländeriga esinduse tegevusest ja sellest, kuidas Brüsselis tehtavad otsused mõjutavad igapäevast elu Eestis ja kuidas väikese riigi kaitsepoliitikakujundamine NATO-s käib.

Eesti NATO Ühing