Kohtla-Järvel on üleval näitus “NATO 60. Eesti-NATO 5”

Sellest nädalast saab Kohtla järvel vaadata NATO 60. juubelile pühendatud venekeelset näitus „NATO 60 – Eesti NATO 5“.

Sellest nädalast saab Kohtla järvel vaadata NATO 60. juubelile pühendatud venekeelset näitus „NATO 60 – Eesti NATO 5“.

NATO ajalugu ja tänapäeva kujutavast foto- ja tekstimaterjalist koosneva näituse eesmärk on tutvustada Eesti rolli NATO-s ning tekitada venekeelse elanikkonna hulgas diskussiooni kaitse- ja julgeolekupoliitika teemadel.

Fotomaterjali ja venekeelse taustinfo abil annab väljapanek ülevaate NATO ajaloost, Eesti teest NATO-sse ja panusest alliansi operatsioonidesse. Näitus koostati möödunud aastal tähistamaks NATO asutamise 60 aastapäeva ja viie aasta möödumist Eesti liitumisest NATO-ga.

Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaalis aadressiga Tuuslari 22 on näitust võimalik vaadata mai lõpuni, seejärel pannakse näitus üles Jõhvis.

Näituse „NATO 60, Eesti-NATO 5“ on korraldanud Eesti NATO Ühing koostöös Välisministeeriumi ja kindral Laidoneri muuseumiga, materjali on kokku pannud muuseumi direktor Kristjan Luts. Näituse venekeelse versiooni valmimist toetas Kaitseministeerium.

Rohkem infot:

Victoria Punga

Eesti NATO Ühingu juhataja

53425127

victoria@eata.ee

www.eata.ee