NATO Ühingu näitus üleval Ida-Virumaal ja Tallinnas

Esmaspäeval, 5. aprillil avati Narva Keskraamatukogus NATO 60. juubelile pühendatud venekeelne näitus „NATO 60 – Eesti NATO 5“.

Esmaspäeval, 5. aprillil avati Narva Keskraamatukogus NATO 60. juubelile pühendatud venekeelne näitus „NATO 60 – Eesti NATO 5“.

NATO ajalugu ja tänapäeva kujutavast foto- ja tekstimaterjalist koosneva näituse eesmärk on tutvustada Eesti rolli NATO-s ning tekitada venekeelse elanikkonna hulgas diskussiooni kaitse- ja julgeolekupoliitika teemadel.

Avamisele järgnes ümarlaud, kus linnarahvaga vestlesid Suurbritannia saatkonna diplomaat Eestis, Matthew Hyde, Välisministeeriumi diplomaat ja NATO ekspert Oleg Dmitrijev, ning Eesti NATO Ühingu juhataja Victoria Punga.

Punga sõnul oli arutelu elav ning ümarlaual kõneldi NATO olemusest, tegevustest ja mõjust Eesti julgeolekule.

Narva Keskraamatukogus on näitust võimalik vaadata mai alguseni, seejärel pannakse näitus üles Kohtla-Järvele.

Näituse „NATO 60, Eesti-NATO 5“ on korraldanud Eesti NATO Ühing koostöös Välisministeeriumi ja kindral Laidoneri muuseumiga, materjali on kokku pannud muuseumi direktor Kristjan Luts. Näituse venekeelse versiooni valmimist toetas Kaitseministeerium.

Sama näituse Eestikeelset versiooni saab aprillis näha Viimsis, Kindral Laidoneri Muuseumis.

Eesti NATO Ühing