NATO tuleb rahvale lähemale!

Sel reedel, 16. aprillil toimub Tallinnas Vabaduse väljakul NATO päev, kuhu on oodatud kõik julgeolekupoliitika huvilised. Tegevust täis üritusel on võimalus oma silmaga näha ja oma käega katsuda riigikaitsesse puutuvat.

Sel reedel, 16. aprillil toimub Tallinnas Vabaduse väljakul NATO päev, kuhu on oodatud kõik julgeolekupoliitika huvilised. Tegevust täis üritusel on võimalus oma silmaga näha ja oma käega katsuda riigikaitsesse puutuvat.

“Reedel saab Vabaduse väljakul kuulda ja kõnelda NATO-st igapäevaselt mõistetavas keeles,” selgitab üritust korraldava Eesti NATO ühingu juhataja Victoria Punga. “Seetõttu ei piirdugi me rääkimisega, vaid näitame ja laseme ise proovida nii palju kui vähegi võimalik. Ka sellist, mis on muidu hoolikalt valvatud territooriumidel vaid spetsialistide kasutuses. “

Vabaduse väljakul saab näiteks saab ronida kaitseväe sõidukitesse ja panna end proovile lennusimulaatoris, näha tööd päästemeeskonna välihaiglas ja proovida Sõjaväe Langevarjuklubi tehnikat. Kohal on ka kaitseväelased oma varustusega ning NATO päeval osalejatele on tasuta sissepääs AHHAA keskusesse. Viimases saab turvalises keskkonnas näha pommirobotit ja täisvarustuses päästemasinaid, rääkimata ajaloolisest tehnikast.

Ürituse aruteludes saavad sõna Eesti välispoliitika kujundajad ning kaitsepoliitika tegijad. Teemadeks tulevad nii küberkaitse kui välismissioonid ja Eesti roll NATO-s.

Õhtul annab kontserdi Smilers ning näidatakse menukat dokumentaalfilmi “Afganistan otsib superstaari”.

Eesti NATO ühingu ja välisministeeriumi koostöös teoks saaval NATO päeval on kohal paarkümmend organisatsiooni Eesti Lennuakadeemiast Sõjamuuseumini. Oma panuse Vabaduse väljakul toimuvasse annavad ka USA, Ühendkuningriigi, Belgia, Poola ja Kanada saatkond.

Üritus on kõigile tasuta. Päeva kava ja lisainfo: www.eata.ee/natopaev. Meediapartnerid on Kuku raadio ning Delfi.

Lisainfo:

Victoria Punga

Eesti NATO Ühingu juhataja

53425127

victoria@eata.ee

www.eata.ee

Eestikeelne meediakontakt:

Liisa Sveningsson Past

5518384

liisa.past@metaadvisory.ee

Venekeelne meediakontakt:

Jelena Skulskaja

5691 6973

skulskaja@infonet.ee