Eesti NATO Ühingu korraldusel üheksas NATO-Euroopa Liidu Ümarlaud

Reedel, 28. mail 2021.a. kell 09.30 algab Tallinnas Park Inn by Radisson Meriton hotellis (Toompuiestee 27/Paldiski mnt. 4, Tallinn) Eesti NATO Ühingu korraldusel üheksas NATO-Euroopa Liidu Ümarlaud. Sellele järgneb 28. ja 29. mail diplomaatia töötuba ja Põhja-Atlandi Nõukogu (NAC) töö simulatsioon Laulasmaal. Tegemist on rahvusvahelise konverentsiga, mille eesmärk on tõsta noorte teadlikkust rahvusvahelise julgeolekupoliitika valdkonnas.

Sel aastal on konverentsi fookuses globaalne turvalisus pandeemia ajal ning NATO ja Euroopa Liidu võitlus desinformatsiooni vastu. Konverentsil osaleb ligi 40 noort Eesti Diplomaatide Koolist ja Eesti NATO Ühingu võrgustikust, rohkem kui kümnest riigist. Ürituse töökeeleks on inglise keel.

Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet: “NATO oli, on ja jääb Eesti ja kogu Euroopa olulisimaks julgeoleku tagajaks. Vaatamata sellele tuleb Euroopa Liidulgi senisest enam panustada oma liikmete turvalisusse. Seda nõuab kiiresti muutuv ja kohati ettearvamatu rahvusvaheline olukord. EL-i koostöö NATO-ga on võtmekohal Euroopa julgeoleku tugevdamisel. Seda nii õhus, maal ja merel kui ka küber- ja inforuumis. Tänased julgeoleku- ja kaitsevalikud jäävad mõjutama ühiskondi aastateks ja aastakümneteks, mistõttu on oluline, et ka noored oleksid kaasatud nendesse aruteludesse.”

NATO-Euroopa Liidu Ümarlauda korraldab Eesti NATO Ühing koostöös NATO peakorteri avaliku diplomaatia osakonna, Eesti Diplomaatide Kooli, Friedrich Eberti Fondi, Eesti kaitseministeeriumi ja välisministeeriumiga.

Täpsem info ja registreerimine:

info@eata.ee 

Tel 5118080 (Krista Mulenok, Eesti NATO Ühingu juhatuse esimees)

Lisatud on ürituse ajakava ja esinejad.

09.30-10.00 Welcoming remarks

Marge Mardisalu-Kahar, Director of Security Policy and Transatlantic Relations Division in the Ministry of Foreign Affairs of Estonia, EATA Council Member

Peer Krumrey video greeting, Director of Friedrich Ebert Stiftung Baltic States

Ekke Nõmm, Director, Estonian School of Diplomacy

10.00-10.30 Opening speeches (video)

Urmas Paet, Member of the European Parliament from Estonia

Eric Povel, Programme Officer, NATO Public Diplomacy Division (PDD)

10.30-12.00 I. Panel discussion: „Future of global security in the light of pandemics – how can the Alliance combat threats that are not combat related?“

In the last year, NATO and EU has faced many challenges that are as threatening as war, but can not be dealt with through conventional means. In this panel, we are looking at the lessons learnt regarding the global pandemics and how to deal with it better in the future.

Panelists:

Kyllike Sillaste-Elling via Zoom, Permanent Representative of Estonia to NATO

Juxhina Sotiri Gjoni via Zoom, President of Youth Atlantic Treaty Association (YATA)

Moderator: Harri Tiido, Former Ambassador

12.00-13.30 II. Panel discussion (Hybrid warfare): “The age of disinformation – what is and can be done about it by EU and NATO?”

Panelists:

Colonel Peeter Tali via Zoom, Deputy Director of NATO Strategic Communications Centre of Excellence

Michael Roberts, Consultant and coach specialising in EU and international affairs, Former Ambassador

Mart Viires, Adviser to Cyber Diplomacy Department, Estonian Ministry of Foreign Affairs

Holger Roonemaa, Head of the Investigative Desk at Eesti Päevaleht
Moderator: Silver Tambur, Editor-in-Chief and cofounder of Estonian World

(continuation of a closed event)