Raamaturetk “Eesti NATO lugu. 1991-2004”

 

Esmaspäeval, 7. aprillil, alustas Eesti NATO Ühing Harjumaalt raamaturetke, mis tutvustab Eesti NATOga liitumise lugu. Teose „Eesti NATO lugu. 1991-2004“ viivad kõigisse maakondadesse Kaitseressursside Ameti esindajad ja NATO Ühingu aktivistid. Loenguga riigikaitsest esines täna Kaitseliidu Tallinna maleva pealiku abi, leitnant Madis Milling.
8. maini vältaval retkel tutvustatakse iga maakonna keskuses värskelt ilmunud raamatut kohalike koolide esindajatele ning kingitakse igale üldhariduskoolile üks väärtuslik, signeeritud eksemplar.
Eesti NATO Ühing andis raamatu välja tähistamaks 10 aasta möödumist Eesti liitumisest NATO-ga. Raamaturetk läbib nelja nädala jooksul kõik Eesti maakonnad ja tutvustab raamatut ning teeb ka ülevaate NATO-st ja Eesti tänasest kaitsevõimest, leiavad aset NATO simulatsioonid.
Retke korraldab Eesti NATO Ühing koostöös Konrad Adenauri fondiga. Raamatu esmaesitlus toimus 28. märtsil Riigikogu Valges saalis, kus esinesid sõnavõtuga Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, Kaitseminister Sven Mikser, Riigikogu Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Eesti suursaadik Venemaal Jüri Luik.
Teose sissejuhatuses ütleb T.H.Ilves: “ Täna ei oska me Eestis enam mõelda, milline oleks meie käekäik väljaspool Euroopa Liitu ja NATOt. Oleme rohkem Lääne institutsioonidega lõimunud kui ükski teine riik Põhja-Euroopas. Oleme majanduslikult, poliitiliselt, aga ka julgeolekuliselt osa millestki palju suuremast ja võimsamast – me pole enam üksi, nagu me olime üksi 1939 -1940.aastal“.
Raamaturetke pildid on leitavad Eesti NATO Ühingu Facebook´i lehelt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152325291103288.1073741848.170952983287&type=3