Surnud ja haavatud kaitseväelaste lastele koguti pea 22 000 eurot

_DSC0196Eile, 14. aprillil toimunud heategevuslikul õhtusöögil kogus Carolin Illenzeeri Fond 21 900 eurot (üle 340 000 krooni) teenistuses surnud või raskelt vigastatud kaitseväelaste laste toetamiseks. Fondi põhikirja kohaselt kasutatakse annetusi koolituskulude või huvitegevuse rahastamiseks.

“Teadmine, et ühiskond hoolib surnute ning raskelt haavatute peredest, et neid ei jääta üksi, annab Eesti kaitsmise kutse valinutele kindluse. Nii julgetakse kaitseväe kutse valida, nii julgetakse välismissioonile minna,” lausus Carolin Illenzeeri Fondi juht Victoria Punga.

Õhtusöögi patroon Toomas Hendrik Ilves rõhutas, et vaatamata võimalikele sisepoliitilistele aruteludele välismissioonide üle peab Eesti kaitseväelastele kuuluma kogu Eesti toetus.

Heategevuslikule fondile nime andnud Carolin Illenzeer on operatsioonil „Iraagi Vabadus“ 2004. aastal langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütar. Isa nägi Carolini vaid üks kord, 2004. aasta suvel pärast tütre sündi operatsioonipiirkonnast kodus puhkusel käies.

Täna on Eesti teenistuses 6000 kaitseväelast, välisoperatsioonidel on alates 1995. aastast Eesti julgeolekuhuve taganud üle 2000 Eesti sõduri, allohvitseri ja ohvitseri. Teenistuses raskelt vigastada saanud kaitseväelastel on kokku 31 last, 5 lapse vanem on langenud välisoperatsioonil Eesti eest.

Carolin Illenzeeri Fond on heategevuslik sihtasutus, mis toetab teenistuses surnud või raskelt vigastada saanud Eesti kaitseväelaste lapsi tasudes nendekoolituskulud ja toetades huvitegevust. Fondi asutasid sel aastal MTÜ Eesti NATO Ühing, MTÜ Reservohvitseride Kogu ja MTÜ OSMTH (kristlikke ohvitsere ühendav organisatsioon).

Heategeva õhtuöögi esinejad ja eestvedajad ei saanud selle eest tasu. Korraldamise eest vastutas NATO Ühingu tegevbüroo, vabatahtlikena aitasid kaasa Lenna Kuurmaa ja tema ansambel ning suhtekorraldusettevõte Meta Advisory Group. Toetas Carpe Vinum.

NB! Annetusi saab teha fondi arvelduskontole 17002982685 (Nordea pank).

Lisainfo:
Victoria Punga
Carolin Illenzeeri Fondi juhataja
Eesti NATO Ühingu tegevjuht
+37253425127
victoria@eata.ee
www.eata.ee