VIDEO: Tallinnas arutati NATO tulevikku

22. märtsil korraldas Eesti NATO Ühing avaliku arutelu NATO uue strateegilise kontseptsiooni teemal.

Esmaspäeval, 22. märtsil korraldas Eesti NATO Ühing avaliku arutelu NATO uue strateegilise kontseptsiooni teemal.

Tallinna Ülikooli ruumides toimunud arutelul osalesid NATO strateegilise kontseptsiooni ekspertgrupi liikmed Aivis Ronis, Läti endine suursaadik NATO juures; Marie Gervais-Vidricaire, endine Kanada suursaadik Austrias ja Hans-Friedrich von Ploetz, Saksamaa kunagine suursaadik Venemaal ja endine alaline esindaja NATO juures. Arutelu juhtis Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser.

Eksperdid vestlesid 70-liikmelise tudengitest, diplomaatidest ja välispoliitika huvilistest koosnenud publikuga ligi poolteist tundi. Eesti NATO Ühingu juhataja Victoria Punga sõnul huvitasid publikut peamiselt NATO suhted Venemaaga, tuumarelvade leviku tõkestamine, energiajulgeolek ja NATO edasine laienemine.

Käesoleva aasta lõpus saab strateegilisest kontseptsioonist NATO ametlik juhdokument.

Eesti NATO Ühing